Good or Bad Day?

Nu är fredagen över och det känns som att det varit en bra dag! Men ändå har det varit en del dåliga saker också.

Bra saker: Jag har hämtat min bil som går som en klocka, Jag var ledig, Sov länge, Åt gott och fick umgås med gänget som var ett tag sen vi var allihopa.

Dåliga saker: Trafikolycka med 6 skadade utanför gislaved varav en allvarligt, Arbetsplatsolycka på Dolomite (en permobil skenade rakt in i några hyllor. föraren fick en sprika i axeln och ett blåslaget ansikte), Slösat 1200 på bensin bara idag!?!?! och jag fick inte tillfälle att socialisera mig med någon jag verkligen ville socialisera mig med. Men det blir fler dagar och hoppas på att morgondagen bjuder på riktigt roliga händelser. Det är ett väldigt svårt val att välja mellan S2 eller sigges. Vad tänker ni välja? Man vill ju gärna vara där allt folk finns.
Jag hoppas också få träffa en individ som jag tycker om att umgås med, någon jag trivs med. Om inte imorgon förhoppningsvis på söndag!

Ha det bra gott folk och sup inte upp alla era hårt inkasserade slantar!

Äntligen Fredag!

Ja nu är det äntligen fredag. Skönt att ha jobbat klart för den här veckan och få vara ledig en dag extra.
Och förhoppningsvis kan pappa sluta i hyfsad tid så vi kan komma iväg och hämta min bil idag. Ska  bli så kul att få den nu! Men nu inser jag också vilka utgifter jag kommer få. Bara idag blir det en massa utgifter. Jag ska snart bege mig iväg och tanka mamma och pappas bil för att jag har använt den i 3 veckor. Sen lär det antagligen bli så att jag måste tanka min bil när jag får den. Där försvinner ju en tusenlapp. Känns inte bra men det är skönt med bil som sagt!
Vad helgen har att bjuda på får vi faktiskt se. Fast bestämt är i alla fall att det blir premiären för nya nattklubben S2 all night long imorgon. Se om det är något att ha. Sen hoppas man på lite andra trevligheter som kan ske.

På måndag blir det till K-bemanning och se om möjligheten till en lite längre ledighet finns. Hoppas! Hoppas! Kul det kommer bli!!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan bege mig och tanka och sen hem och kolla på Myggan som jag missade i onsdags!

Ha det bra gott folk!

Spanien i helgen? :O

Dags för sista arbetspasset den här veckan snart! Så skönt det ska bli.
Stefan på jobbet (tysken) börjar jag gilla mer och mer. Han är verkligen en skön typ. Igår snackade vi en hel del och han blir bara mer och mer intressant för varje dag. Lyssna på detta bara:
Han fick ett telefonsamtal av en kompis igår, Hans kompis som tydligen äger 20 hotell runt om i europa varav 8 st i Sverige, han frågade vad Stefan skulle göra i helgen och stefan hade funderat på varberg eller göteborg. Då säger hans kompis att han hyrt!?! ett flygplan i helgen och undrade om dom skulle åka till typ Estland och festa. Men stefan va inte så på eftersom hans pass gått ut. Då frågar kompisen: Ska vi flyga till Spanien över helgen då?
Säger bara att såna kompisar vore inte helt fel att ha!
Sen efter samtalet frågade jag Stefan vad de kostar att hyra ett flygplan. 40-50 000 plus då alla avgifter för landning och parkering. Inte billigt!
Jag och Stefan snackade vidare och de visade sig att Stefan har ägt ett företag som omsatte 60 miljoner om året.
Sen att han är enormt bilintresserad och gärna kör hotrod och monstertruck gör inte saken sämre. Skön typ de där!

Thailand? Vore inte helt fel faktiskt!

Ha det gott folk!

En förmiddags funderingar

Halva arbetsveckan har nu gått. Woho! Skönt är det enda man kan säga. Det har väl gått bra såhär långt. Fast igår var det lite krångel. Krånglade mest hela dagen. Lite underliga plåtar som inte ville komma rätt in i maskinen så det blev inget skrot på ena sidan och när de blev de så blev det inget på andra sidan. Ni förstår antagligen inte men ja så var det i alla fall. Det har varit mycket att komma ihåg dom här två dagarna. Har nämligen lärt mig den sista biten i arbetet. Och det är väldigt många knappar att hålla reda på. Haspelstöd, tillhållare, planledare, skärverk, påhaspel, avhaspel, filtbroms, brygga, bromstryck, skrot 1, skrot 2 är bara några av alla knappar.
Men det går bra. Har faktiskt funderingar nu på att stanna kvar efter den 20 december om dom skulle fråga. För har tänkt lite och det blir inte lätt att hamna på ett företag som har lika bra betalt. Så det kanske är bra att stanna kvar där och tjäna ihop lite pengar. Tiden får utvisa vad som sker.
Fick min lön för veckan på Dolomite idag. Kändes riktigt skönt att få den! Den var väldigt välkommen!

Sitter och lyssnar på några av låtarna på Winnerbäcks nya skiva som släpptes idag. Har inte hittat skivan men den dyker nog upp på nätet om någon dag. Men hittade 4 låtar som spelats på radio. Inte världens bästa kvalité men grymma låtar! Ser fram emot hela albumet!

Just det. Höll på att glömma. Vill tipsa om en skön och svängig låt http://www.youtube.com/watch?v=qdVp5i6wsOw lyssna och njut ;)

Ha det bra gott folk!

Goodbye my lover

Kände mig faktiskt lite smått tvungen att skriva några rader här. När jag var uppe och gjorde mig lite mat innan så lyssnade jag samtidigt till Önskelunchen på mix megapol. Det ringer in en kille som jag faktiskt tyckte synd om. Han ringde in och ville att radioprataren skulle göra honom en tjänst. Han skulle spela Goodbye my lover med James Blunt. Radioprataren säger: "Men det är ju en sorglig låt. Det är väl ingen sorglig hälsning du vill ge?" Han svarar: "Jo det är det. Min flickvän har lämnat mig. Den gamla pojkvännen döck upp igen" Man hör på hans röst att han nästan gråter. Lite sorgligt. Han fick mitt medlidande. Men som sagt. "Efter regn kommer solsken"

Nu beger jag mig till jobbet igen för en lite trist eftermiddag och kväll.

Ha det fint!

Ensamt

Sitter här framför datorn. Det är måndag förmiddag och väntar mest på att tiden ska gå så man kan åka till jobbet. Har inget att sysselsätta mig med just nu. Det är det som är så tråkigt med att jobba eftermiddag och kväll. Ingen är ledig på förmiddagen! Alla antingen jobbar eller går i skolan. Måste säga att det är en aning trist.
Jag vågar faktiskt påstå att jag inte har någon kontakt med någon förrutom folket på jobbet vilket är ca 10 pers från måndag till torsdag varannan vecka. Livet är hårt! Känns så tråkigt att inte kunna prata med vissa som man verkligen skulle vilja prata med. Man får helt enkelt stå ut tills det är fredag och man är ledig och kan återigen träffa och prata med folk i ca 1 och en halvvecka innan det är dags för lika folktom vecka igen.
Dessa varannan veckor medför också att man får en hög telefonräkning. Men enligt mig så är det värt det för att kunna få prata i alla fall lite med någon utanför jobets omgivning.
Som jag ser det finns det två fördelar med att jobba eftermiddag och kväll:

1: Det är nåt sjukt bra betalt!
2: Alla chefer går hem vid fem och det blir hur lugnt som helst och man behöver absolut inte stressa.

När man jobbar dessa veckor är det extra kul när det killar till i fickan och man har fått ett sms från någon som bara bryr sig lite om en stackars kvällsarbetare som jobbar när alla andra är lediga.

"Du kan väl sakna mig ibland
du kan väl stirra upp mot stjärnorna
så att vi har nåt gemensamt"

Allt för mig!

party party

Återigen söndag och ny vekca är snart här igen. Tiden flyger iväg. Borde göra något vettigt av tiden istället för att sova bort den.

Igår var det återigen sigges. Troligen så blev det sista gången för den här säsongen. Nästa vecka slår nya nattklubben S2 upp dörrarna och som man hört så ska det bli ett väldigt drag. Premiär gästerna ska tydligen vara Da Buzz. Men gårdagen var faktiskt väldigt trevlig. Måste påstå att det var den absolut bästa gången på sigges såhär långt! VÄldigt mycket folk måste jag säga. Och mycket trevligt folk. Alltid kul att träffa alla gamla klasspolare. Sen är det ju alltid dom som är extra roliga att träffa och umgås med! Framträdandet av Rosenström var faktiskt riktigt bra och vi sjöng med i de flesta låtarna. Skön snubbe de där.
Sen är det ju alltid så att kvällarna kan alltid sluta på ett annat vis än vad dom gör. Men jag tyckte ändå det var ett rätt okej slut på en väldigt bra kväll.

Nu ska jag bege mig upp till tv soffan och se finalen mellan Småland och Stockholm i tv-pucken. Såklart hopaps jag på vinst för Småland.

Vi hörs gott folk!

Uppe med tuppen

Jag känner mig förvånad över mig själv just nu. klockan är innan 11 och här sitter jag. Vid denna tiden brukar jag i vanliga fall ligga i sängen och antingen sova eller bara ligga och dra mig och inte orka gå upp. Men så blev det inte idag. Redan strax efter 9 gick jag upp. Helt otroligt!

Skönt med helg igen. Vart en jobbig vecka måste jag säga. Att gå upp halv 5 på morgonen är inte min stil. Men det har ändå gått rätt bra. Vart lite trött på eftermiddagarna och kvällarna men ändå inte så farligt.
Igår slutade jag dessutom kl kvart i tolv. Den tiden är den bästa när man jobbar förmiddag. Kunna gå hem så tidigt. När jag kom hem så tog jag och min far bilen till Holmgrens Bil i Värnamo för att kolla efter bil till mig. Hade sett ut en redan innan vi åkte dit.
Vi kommer dit och går runt och kikar lite. Först inne och då ser jag en bil som jag fastnade för direkt! Men det var inte bilen jag planerat att köpa. Men det var samma pris och årsmodell. Kollade mycket på den och så. Men sen gick vi vidare för att se om det fanns någon annan. Hittade bilen jag sett ut sedan innan. Men då hade mitt intresse för den försvunnit. Jag ville bara ha den som stod där inne! Och efter en provtur med den så bestämde jag mig för att slå till. Jag är helnöjd med inköpet och ser fram emot nästa fredag då jag ska hämta den! Kommer bli så skönt att ha en egen bil även om en hel del kostnader kommer öka. Försäkringen, skatten, vinterdäck, bensin. Det blir mycket som ska betalas. Men det ska nog gå bra nu när man jobbar. Det blev alltså en saab 9-5 2.0t SE. Kanonfin. Lite komiskt är det också att jag fick senare på kvällen veta att det var en klasskompis och hennes familj som ägt bilen innan. Världen är bra liten ibland!

Vad har dagen att bjuda på? Det blir i alla fall Sigges ikväll. Fick låna lite pengar av min snälla mamma. Lär bli väldigt mycket folk. Ska även göra rent golvet i hallen från all fogmassa så det kommer skina om det sen. Man kanskeska ta och bege sig och kolla på fotboll ockå. Vore kul faktiskt. Vi får se.

Allt för mig. Ha de!

Hej mitt namn är Fredrik?

Ja tydligen är det fortfarande mitt namn på jobbet. Det säger i alla fall en av personerna i min grupp. Vet faktiskt inte var han fått det ifrån. Men får väl se till att han får veta att jag heter Andreas och inget annat!
Annars så har det varit bra på jobbet idag och igår som vanligt. Det börjar flyta på väldigt bra och jag börjar komma in i rutinerna. Nästa vecka ska jag även lära mig den sista delen i arbetet.

Nu när man behöver köra ca 2 mil till arbetet fram och tillbaka varje dag så kan det ju också vara bra att ha en egen bil och inte behöva låna bil varje dag. Så imorgon blir det troligtvis så att jag och min far åker och kollar efter bil. Har sett ut några kandidater som verkar väldigt bra och fina. Så förhoppningsvis är jag bilägare inom en väldigt snar framtid.
Vad har helgen annars att erbjuda på då? Det är sigges och de kommer bli hur mycket folk som helst. Men stackars mig har endast 9 kr på kontot! Inte speciellt lätt att hitta på något då. Men ska se om det finns någon snäll själ som vill låna mig några ynka hundralappar så jag kan få ha roligt som alla andra kommer ha. Min bror spelar match på lördag med. Sevärt? Hmm varför inte.

Men det var nog faktiskt allt för mig för tillfället.

Ha re!

evening of a fall day

Sitter faktiskt här och är lite småsur. Hade mycket hellre suttit framför tv:n och följt Leksand i sin seriepremiär. Men det visar sig att vi har inte tillgång till den kanalen.
Tänk vad allt var mycket bättre när man hade alla kanalerna och det bara var att välja och vraka. Nu finns det knappt något att välja mellan. Men visst jag är inte den som sitter framför tvn. Vet inte när jag kollade på tv senast. Men just när man vill se något då går det inte.
Så får sitta och följa matchen på expressens målservice. Och kan i skrivandets stund meddela att Leksand har ett övertag med 3-2 mot AIK. Dagen har varit lång. Väldigt lång. Klockan ringer kl 04.15. dags för uppstigning. Börja jobba kl 05.30. Och jag vill inte påstå att jag sov särskilt mycket inatt heller. La mig i hyfsad tid. Men kunde inte somna förrän vid halv 1 ungefär. Men kände mig ändå förhållandevis utvilad som tur var. Men nu känns det att man varit uppe mycket och sovit lite. Är lite trött och orkar inte göra något. Så imorgon blir det att sova en liten stund när man kommer hem från en jobbig dag på jobbet. Hoppas att jag kan sova lite mer inatt utan att ligga och tänka på allt mellan himmel och jord.
Sitter här också och ser fram emot skivsläppet som Winnerbäck har planerat till nästa onsdag. Ska bli väldigt spännande och se vad han lyckades skrapa ihop under sin vistelse på Irland i våras. Ser också fram emot hans turné i höst som jag tror kommer vara helt grym! Utsålt på många platser redan och många extrakonserter inbokade. Någon som ska med på någon av dom? Det är ett måste!
är vi ändå är inne på turnéer i höst så är också Takida ett måste! den 10 november är det Gisleparken som gäller och jag kommer vara där! Var så säkra!

Ta hand om varandra nu när höstens rusk börjar närma sig! Kryp ihop under en varm filt med någon ni tycker om och kolla på någon mysig film!

Helgen

Man hinner ju knappt reagera innan veckorna är slut. Nu är snart denna vecka också slut. Bara ett fåtal timmar kvar. Men veckan har varit bra. Inget alls att klaga på. Blrjade jobba på GA-Industri i måndags och det var väldigt bra och har gått bra den första veckan. Ledig i fredags. Träffade madde och käkade och kollade på lite film. Blev en trevlig kväll. Sedan igår sov jag bort halva dagen i princip. Men var ändå i ishallen och såg min bror förlora mot Borås med 6-3. Sedan var det dags för lite festande på kvällen.
Dags för parken i helgen igen. Men den här gången lite lugnare. Träffades i min källare för lite förkrök. Det var till en början jag och fidde. Men både Madde och Daniel döck upp efter ett tag. Trevligt trevligt. Madde var snäll och skjutsade oss till Parken där det var en väldigt lång kö. men kom in tillslut. Väl inne var det väl sådär. Alltid kul att träffa dom man känner. Ewe, Greken, Goran, Linus, erik och alla andra. men mycket roligare än så var det inte. VI tog och ringde Andy som körde hem oss framåt ett tiden. Idag har jag återigen sovit bort halva dagen. Tog mig upp cirkus 12. och har därefter inte gjort något vettigt alls. Ska iväg och kolla på film hos Christoffer här om ett tag. Ska bli kul. Sen är det nog sängen i hyfsad tid efetrsom jag ska upp och jobba imorgonbitti. Får nog gå upp halv fem. Börjar jobba halv 6. tufft men det måste gå.

Förövrigt så är det väl inget mer som är värt att nämna.

Take care!

Torsdag

Mitt i Torsdag är det just nu. Snart dags att ta sig något att äta och sedan bege sig till jobbet igen. Är faktiskt skönt att det är sista eftermiddagen/kvällen jag jobbar den här veckan. Nästa vecka blir det förmiddagspass fram till kl 14.00. Sköna tider det. Senaste dagarna har i stort sett handlat om jobbet. Känns som att det enda man gör är att sova och jobba. Man måste komma upp i hyfsad tid för att kunna göra något annat. På jobbet har jag börjat lära mig lite mer nu. Igår fick jag testa på att köra truck eftersom det är bra att kunna det. Måste säga att det är väldigt kul. Något att satsa på det. Idag är sista dagen för en i gruppen och det är också hans jobb jag har fått. Så från och med nästa vecka så blir det nog lite mer att göra. Denna vecka har varit lite si sådär med jobb. Suttit ner långa stunder ibland. Men det är rätt skönt det med. Tjäna pengar på att bara sitta på en stol. Det är inte helt fel det måste jag säga. Men tiden går tyvärr lite långsammare då.
Vad helgen har att bjuda på ska bli intressant att se. Fredagen helt uppbokad i alla fall. Ska bli kul. Lördag får vi helt enkelt se vad som händer. Men något hoppas jag allt at det blir. Om inte något i festväg så hoppas jag det blir något annat lite lugnare. Inte kul att bara sitta hemma och glo in i väggen. Men det löser sig nog.

Antar att jag alltid tröttar ut er med mina supertråkiga inlägg. Men va fan gör det om 100 år.

Ha det bra gott folk. Kommer nog snart ett till av mina tråkiga inlägg. Var så säkra!

First day at work

Sitter här alldeles ensam. Känns så konstigt att jobba andra skift. Man träffar inget folk. Inte ens mina föräldrar eller bror. Lite konstig känsla. Men tur att det bara är varannan vecka det blir såhär. Man vill ju gärna träffa någon ibland i alla fall.
Men jag klagar inte alls på jobbet. Hade min första dag igår på GA-Industri. Måste säga att bättre jobb får man nog faktiskt leta efter. Det är ett lugnt tempo ingen som stressar. Och skulle man göra något snabbt så säger närmaste chilenare: "ta de lugnt mannen" en lite härlig känsla. Mobilen åker fram hos allihopa så fort det är en liten ledig stund. Det känns som att jag har hamnat rätt. Jag passar in på något sätt men ändå inte. Det är inte riktigt min stil att stå på en industri. Men det duger för att tjäna ihop lite pengar.
Vi är 4-5 st som jobbar i grupp och min grupp var faktiskt bra. En 2 meters välbyggd tysk, två chilenare och en göteborgare som iofs bara jobbar till fyra. Men ett skönt gäng som gärnar skrattar och ler. Man kände sig verkligen välkommen. Känns väldigt bra det här. Blir kvar där till den 20 December i första hand. Men som det känns nu så kanske det skulle vara skönt med lite omväxling också. Så blir troligtvis ngåot annat uppdrag efter detta. Snart dags att bege sig dit igen. Börjar kl 14.00. Hemma runt halv 1. Uppskattas alltid om det finns någon pratsugen då men chansen är väl inte så stor skulle jag kunna tänka mig. Man får klara sig på mobilen fram till fredag.

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Det går bra nu

Kände mig lite tvungen att skriva lite nu. Måste ha varit över en vecka sedan jag skrev nu. Det är nästan för mycket tid emellan. Man får alldeles för mycket att skriva om. Vilket är lite jobbigt att skriva så mycket varje gång.
Har bara mig själv att skylla.

Veckan har bjudit på en del saker. Kan faktiskt säga att även om jag varit utan arbete den här veckan så har jag varit sysselsatt hela tiden. Inte kännt att jag inte har nåt att göra och att allt är tråkigt. Skönt det! Veckan började med måndag. Började fundera på hur jag skulle göra med hallen. Kom fram till något väldigt bra. Ni kan följa arbetet med hallen i min bilddagbok. Var även till Jönköping en sväng för att Christoffer skulle hämta sin telefon. Men hann även med en sväng på Ikea och jag köpte sko och hatthylla till hallen. Kommer passa så bra i min hall!

Tisdag var det bara att sätta igång att röja i hallen. Blev väldigt stort när man fick ur den stora fula äckliga sko hyllan. hatthyllan med för den delen. Var också på Calles färg och köpte glasfiberväv och vävlim.

Onsdag. Dags att måla taket. Det märktes skillnad direkt. Taket innan var inte så fräscht. Inte speciellt vitt. Men nu är det vitt och fint. Målade även rören som går i taket. Svart! Skitsnyggt blev det! Fick också ett glädjande telefonsamtal! Kunde inte tro att det skulle bli så bra. Men börjar på måndag kl 13.30 på GA-Industri i Smålandsstenar. Fin fint! Var glad resten av dagen.

Torsdag. Jag och Larsson hade bestämt en färd till Göteborg. Och så blev det. Inte för att man hittade så mycket i Göteborg. hittade två par björn borg kallingar. Så vi drog vidare till Borås. Där hittade jag ett par jeans också. Men på nåt sätt kände vi oss ändå inte nöjda. så vi tog Gällstad också. Men där fick vi på en nitlott. Inget inhandlat där. Men måste säga att jag är nöjd över dagen ändå! Satte upp vävet i hallen också.

Fredag. Gick upp hyfsat sent faktiskt. Målade väggarna vita. kanon blev det. målade det en gång till senare på dagen. Var även på hockey nu ikväll. Dags för Berny Anderssons minnescup där deltagande lag är: Gislaved, Frölunda J20, Ulricehamn och Mörrum. Kikade på drabbningen mellan Gislaved och Mörrum. slutade 2-2. En rätt bra match tycker jag.

imorgon är det lördag. måla det sista i hallen. Det som jag väntat mest på. måla en vägg SVART! kommer bli så snyggt! sedan är det hockey som gäller som uppvärmning för förfesten. Gislaved-Frölunda J20. Kommer bli en spännande match med tanke på att Frölunda slog Ulricehamn idag med 11-0. Sedan blir det en kort vandring till Pettersson som står för förfesten imorn. Trevligt kommer dte bli! Senare på kvällen blir det parken för första gången den här säsongen. Frida och Laser Inc. står på scen. Höjdare!

Hoppas på en trevlig lördag, och söndag givetvis.

Ha det fint party people!

RSS 2.0