Onyttigt är dagens ord!

Idag var det alltså svenskprov för polisutbildningen som stod på schemat. Har inte fått reda på besked om hur det har gått. Blir väl troligtvis imorgon antar jag. Jag väntar med spänning och hoppas att det gick så bra som möjligt! Vore ju kul om man klarade det! Men det återstår att se.
Sedan har jag och Madde varit väldigt onyttiga idag tycker jag. Käkade på Chilli Thai i Jönköping och sedan ätit tårta hos Madde eftersom att hennes mamma fyllt år. Så ikväll ska jag bege mig upp till gymmet för att försöka träna bort det där onyttiga man ätit idag.
Imorgon blir det återigen jobbet. Sedan är det äntligen helg igen!

Hur snabb är DU?

Det är alltid lika kul eller irriterande, eller vad man nu vill kalla det. I den lokala gratistidningen Västbo Andan finns något som kallas Veckans Bananskal. Och det finns ett ämne som nästan varje vecka är med. Nämligen Ica Kvantums familjeparkeringar. Ofta är det folk som klagar på att vanliga personer utan familj använder de extra breda parkeringarna och därför blir barnfamiljerna utan sådan parkering.
men det har börjat bli lite tjatigt att hela tiden läsa dessa klagomål. Och uppenbarligen är det någon mer än jag som börjar tröttna på det. I dagens Västboandan var det någon som klagade på folk som klagar på folk som använder dessa parkeringar. Börjar det inte bli lite väl överdrivet?
Jag hatar folk som klagar på folk som klagar. Då blir ju båda lika stora kålsupar! Jag ska skicka in ett bananskal till folk som klagar på folk som klagar!

Förresten hittade en rolig sak på nätet innan. Man kunde gå in och se hur många ord man klarade av att skriva per minut. Kom upp i 35 st! Inte illa tycker jag!
testa själva: Hur snabb är DU?

Ska till polisen imorgon!

Oj det har varit lite dåligt med uppdateringar här har jag märkt. Illa illa! Det är nog så att jag har absolut inte orkat skriva något de senaste dagarna. Det är väldigt påfrestande på jobbet och är helt slut när jag kommer hem efter oftast någon timmes övertid. Det är fullt upp från kl 7 på morgonen till kl 17 på eftermiddagen i princip. Men fy fan så skön lunchen är kan jag säga! Den som tar lunchen ifrån mig lever inte länge till! Bara sitta ner och koppla bort alla tankar på jobb. Underbart kan jag säga!
Skönt är nu också att jag är ledig imorgon. Skönt med en mellandag sådär. För imorgon ska jag nämligen till Jönköpings Polishus för att skriva Svenskprov som ett första steg mot polisutbildningen. Ska bli spännande att se hur det går.
Kul att jag slipper åka själv också. Madde och Malin följer med som sällskap. Så det lär väl bli stan efter provet antar jag. Ska bli trevligt!

Övertid redan första dagen

Usch jag somnade på soffan innan när jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg. Och nu är jag inte så pepp på det. Trött!
Blev en slitsam första dag på det nya jobbet. Övertid första dagen. Inte illa. Fullt ös hela dagen lång. Lär nog alltid bli så. Men jag kan säga att det märks att man har gått till att inte arbeta alls till att arbeta hela tiden. Man är slut efter en arbetsdag. Men nu är det snart helg! Och imorgon blir det fest! Och det bästa av allt! Madde kommer hem! Längtar efter att få träffa henne på fredag! Bara få krama om och pussa henne! Småler hela tiden när jag tänker på det!

Arbetslös i mindre än 24 timmar! Inte illa i dessa dagar

Jag har glädjande besked att komma med idag. Jag behövde inte vara arbetslös mer än knappt en dag. Inte alla som har sådan tur i dessa dystra dagar. Ibland är det bra att ha kontakter. Maddes brorsa har varit väldigt snäll och lagt ett gott ord på hans jobb och de ville att jag skulle komma idag så jag har varit där idag och kollat lite och dom tyckte allt verkade bra så det blir ett försök i alla fall. Min arbetsuppgift blir att köra truck dagarna i ända. Vilket jag tycker är ganska kul. Så jag tror att det ska passa mig ganska bra! Det blir väldigt mycket att lära sig. Nya artiklar och liknande men det är ett väldigt fritt arbete där man får ta mycket eget initativ.
Sedan är det väl så att det är väl kanske inte den bästa arbetsplatsen direkt men nu får man verkligen inte vara kräsen. Det är ett jobb och det är mycket bättre än att bara sitta hemma och glo. Så det ska nog bli jätte bra! Så imorgon klockan 7 börjar jag mitt nya arbete. Ska bli spännande att se hur det kommer funka!


Nytt redan?

Hemskt vad fort allt kan gå ibland. Vem vet man kanske slipper vara arbetslös en längre tid. Vore toppen om det kunde bli att man får jobbet. Men nu ska vi inte ta ut något i förskott. Men ska i alla fall dit och se vad det är för något imorgon och prata med chefen så får vi se sedan vad dom säger.

Arbetslös! Yes!

Det blev en kort visit på jobbet idag. Besked kom direkt när vi kom till jobbet. Blev inplockade en efter en på kontoret och fick skriva på avskeds papper. Ja och det blev ju så då att jag fick göra det också liksom 16 st andra. Och hem direkt blev det också. Lite oväntat att det skulle bli så många och att vi skulle få gå hem direkt. Det enda som är skönt är att vi har fullt betalt fram till 25 maj och efter det blir det a-kassa. Och eftersom jag fortfarande bor hemma och inga lån och ingen hög hyra klarar jag mig ganska bra. Men så tänker jag inte resonera. Det är både drygt och tråkigt att gå hemma för länge. Så kommer ta tag i och leta nytt jobb även om det känns ganska svårt nu. Men försöka måste man!

Nehe vad ska man hitta på nu då? Jo idag ska jag bara ta det lugnt men imorgon måste jag hitta på något. Ta och städa bilen då kanske. Hm vi får se.

Besked idag?

Ny vecka och det är strax dags att bege sig till jobbet återigen. Det ska bli spännande att komma dit idag. spännande att se om det blir något besked idag istället. Blev ju inget i fredags. Jag hoppas faktiskt att det kommer idag. Börjar bli trött på att gå och vänta. Det är jobbigt att gå och fundera hela tiden hur framtiden kommer att se ut. Har man ett jobb om 2 månader eller inte? Man vill väldigt gärna veta. Så förhoppningsvis så kommer ett besked idag.
Annars har jag väl inte speciellt mycket att tillägga.
Det är påsk snart också förresten. Det är väl det enda.

Sneaky Steve och en rovfågel

Helgen är över och visiten hos Larsson i Örebro blev lyckad. Vi drack i dagarna två och hade det allmänt trevligt. Några av inslagen var Shopping, Besök på Kåren, Kebabrulle vid slottet i solen, Fylle NHL, pubrunda, besök på Claras med Glow stick och Jägermeister Scarf, en tappas nyckel vilket innebar lång vistelse i trapphuset och självklart en sju helvetes massa skräpmat! Så det kan väl sammanfattas som en lyckad helg.

Och jag är nöjd med mina inköp också faktiskt. En jacka från Lyle & Scott och ett par sneakers av väldigt sköne Sneaky Steve! Såhär ser dessa inköp ut


Domedagen uppskjuten

Tänkte bara hoppa in lite snabbt här och säga att domedagen är uppskjuten tills nästa vecka. Inget besked idag om uppsägning. Faktum är att vi inte hört ett knyst från någon idag. Vi har inte ens sett någon av cheferna. Tycker ändå dom kunde informerat och sagt att besked kommer på måndag eller något liknande. Men så är inte GA känt för att vara stället där man får information.

Nehe nu är det packa ner det sista och sätta sig i bilen mot Örebro!

Sup och svälj nu är det helg!

Domedagen är här!

Imorgon är det en lute speciell dag faktiskt. Speciellt på jobbet. Det är väl lite av en domedag skulle man väl kunna säga. Imorgon är det nämligen dagen då vi får reda på hur många och vilka det är som blir varslade. Det är både spännande och nervöst. Man vill ju inte vara bland dom som får gå men man vill ändå veta vilka som får gå. Men på något sätt så känner jag mig inte så orolig. Har bara fått den känslan. Men vi får helt enkelt se.
Och efter jobbet blir det att sätta sig i bilen och köra i ungefär 4 timmar upp till Örebro för att hälsa på herr Larsson. Ska bli kul! Se vad Örebro har att bjuda på.

Idag är det en vecka tills min älskade Madde återvänder till Sverige. Längtar efter henne!

Bilfix

Sitter och glor lite halvt om halvt på SM finalen i hockey mellan Hv71 och Färjestad. Nu när det står 4-1 är det ju inget spännande längre. Så jag lägger inte ner så mycket energi på det. Väntar mest på att Fråga Olle ska börja. Det är ett rätt underhållande program faktiskt.
Duktig har jag varit också idag. Jabbat, tränat, tvättat bilen och tvättat fälgarna till sommardäcken. Nu är fälgarna skinande rena. Nu är det bara ett par nya sommardäck som ska på också. Ska se till att fixa det imorgon. Så blir det väl till att byta däcken nästa vecka någongång.

RSS 2.0