Gott nytt år!

Sitter här nu och är festklädd och klar för en trevlig afton hos Christoffer och Linn.
Ville bara passa på att kika in och säga Gott nytt år till alla mina läsare!

Årets sista dag

Det har gått och blivit årets sista dag. Vad ska man tycka om det? Tja varför inte bra? Det finns väl inget att klaga på. Det spelar ingen roll om det står 2008 eller 2009 i allmanackan. Inte för min del i alla fall. Året lär nog se ut mycket som detta år gjort. Jobb med 4 veckors semester. Men man får ju hoppas på vissa ljusglimtar som gör 2009 speciellt på något vis.
Kanske en semesterresa någonstans. Och absolut en flytt! Det är ett måste. Kan inte bo hemma i all evighet!

Dagen kommer nog bli alldeles strålande. Vi har blivit bortbjudna till Christoffer och Linn som ska stå för chabraket iår. Kommer bli trevligt. Bra umgänge och god mat. Det är väl så det ska vara på nyårsafton. Just det ja! Måste sätta champagnen på kylning! För idag ska den öppnas!

Absolut överens

Nu är det inte många dagar kvar av detta år. Ett år som jag tycker har gått väldigt fort och har varit faktiskt ganska kul år. Det har hänt en hel del. Både roliga och lite mindre roliga saker. Året började bra men har väl slutat lite mindre bra av vissa olika anledningar men det har ändå funnits vissa ljusglimtar i slutet av året såklart.
Och jag hoppas också att nästa år kommer bli roligt och händelserikt och som det känns nu skulle det nog kunna bli det. Och vem vem till och med de resterande dagarna kanske blir händelserika. Den som lever får se!

Ska i alla fall iväg till ishallen om en stund och se en av de två matcherna brorsan har mot Vimmerby idag. Ja det har nog inte hänt alltför ofta att det spelas två seriematcher mot samma lag samma dag. Ska bli kul att se hockey in real igen. Var ett bra tag sedan nu.
Gårdagskvällen var faktiskt riktigt rolig också. Var hos madde och käkade och sedan spelade vi sällskapsspel med hennes brorsa och hans flickvän och Maddes föräldrar. "Absolut överens" hört talas om det? Det är ett väldigt roande spel! Kanske man borde införskaffa sig ett.

Hemskt vad folk kan få för sig underliga saker ibland

Hejdå julen 2008

Jaha nu har julen gått och runt knuten och det är återigen ett år tills nästa jul. Inget jag gråter för direkt. Skönt att det inte är jul oftare. Men det har varit en trevlig jul tycker jag. Fått mycket roliga saker och pengar som alltid är användbart.
Och gårdagen var också väldigt trevlig tycker jag. I alla fall fram till parken. Visst det var inget som gjorde det tråkigt så men det var alldeles för mycket folk! Går inte riktigt ha kul när det är så mycket folk. 30 min för dricka, 15 min till garderoben och ungefär 30 för att ens få komma in. Så det är mycket köande hela tiden. Men det är alltid kul att träffa folk som man inte ofta träffar annars. Var väl några stycken man träffade i alla fall.

Min flickvän Madde blir bara mer och mer underbar för varje dag som går. Tänk att få vakna upp bredvid henne varje dag. Det vore inte het fel och tja vem vet det kanske inte dröjer så länge? Igår var det verkligen en toppendag och vi pratade om lite alla möjliga saker. Och det bästa av allt: Det var inget vanligt fyllesnack!

Dan före doppare dan

Jaha nu är det inte långt ´kvar till julafton. Och nu är också allt klart inför julfirandet. Julstädningen blev klar för ungefär en kvart sedan vilket alltid känns lika skönt att ha gjort klart. Alla julklappar är inslagna och jag känner nu en doft av julskinkan som håller på att griljeras uppe i köket. Så nu är i varje fall jag förberedd för julen så nu får den komma om den vill.


Sammanfattning

2008 börjar gå mot sitt slut och jag hittade nåt sådant här man kan sammanfatta sitt år. Så varför inte göra det.


1. Gjorde du något 2008 som du inte gjort förrut?
Nej något helt unikt gjorde jag nog inte detta året

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja det gjorde jag faktiskt. Hade att jag skulle börja träna och det har jag ju hållt ganska bra faktiskt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
 Nej inte detta år i alla fall

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej det har jag sluppit
   
5. Vilka länder besökte du?
Thailand, Danmark och Dominikanska Republiken

6. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009?
Tja en ny bil vore inte fel och en lägenhet självklart

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
8/3 när jag fyllde 20 i så fall

8. Vad var din största framgång 2008?
Hade väl inte direkt någon stor framgång.

9. Största misstaget?
Inte jobbat mer när jag väl kunnat

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja det var inget bra år. Först blindtarmen sedan skar jag mig i lillfingret rätt illa

11. Bästa köpet?
Resan till Dominikanska Republiken!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bilen, Resan och alkoholhaltiga drycker tippar jag på

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla stunder jag varit med Madde

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Ingen särskild men lär väl komma ihåg att det var året då Im yours med Jason Mraz slog igenom

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?                                                                           
Har nog varit gladare än vanligt detta år skulle jag tro

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat mer och sparat lite mer pengar

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat så mycket pengar på skit

18. Hur tillbringar du julen?
Med släkten som det borde vara
 
19. Blev du kär i år?
Var kär när året började men har nog blivit ännu mer kär under årets gång
 
20. Favoritprogram på TV?
Myggan

21. Bästa boken du läste i år?
Aldrig Fucka Upp av Jens Lapidus

22. Största musikaliska upptäckten?
Poets of the Fall skulle jag tro

23. Bästa filmen du såg i år?
Finns många bra men en som överraskade mig var Mamma Mia

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Det var så längesen jag fyllde år nu så kommer knappt ihåg vad jag fick

25. Något du önskade dig men inte fick?
Kommer inte ihåg det riktigt
 
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Först firande med släkt och sedan på kvällen fest med vänner

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det väl alltid men inget specifikt

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Som alltid: Hänger med modet eller vad man ska säga

29. Vad fick dig att må bra?
Alla vänner och min underbara flickvän!

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ha Ha jadu tyckte Amy Macdonald hade något speciellt faktiskt.

31. Vem saknade du?
Madde alla gånger hon inte var i närheten

32. De bästa nya människorna du träffade?
Vet egentligen inte om jag träffat någon ny iår. Samma gamla folk

Tja det var i alla fall en liten sammanfattning. Gör den du också.


Julklappsnöjd

Ja idag tog jag ett stort steg mot att vara helt förberedd inför den stundande julen. Var och julklappsshoppade i Jönköping och julklappar hittade jag. Till alla jag skulle köpa till men också till mig själv. Ja jag tycker allt man måste få köpa till sig själv också. Så till mig själv blev det en ny matta framför tvn och soffan och ett par jeans. Ja ni hörde rätt! Jag hittade äntligen ett par. Och inte vilket par som helst. Utan ett par jag länge velat ha men alltid tyckt va för dyra. Men idag hittade jag ett par som var nedsatta med 1000 kr! Trodde jag såg i syne så det var inget snack om saken. Bara att köpa!
Jag är faktiskt nöjd över mina julklappsköp iår. Inte alltid man är det tycker jag. Så känns skönt att vara nöjd för en gångs skulle.
Nu är det bara att vänta och se vad man får för kul saker.

Dan före dan före doppare dan!

FOB

Nu är det bara 3 dagar kvar till julafton. Usch jag har inte kommit i julfeelings alls om jag ska vara ärlig. Och några julklappar har jag inte heller inhandlat?!?! Börjar kanske bli dags att fixa det. Så det får nog bli morgondagens sysselsättning. Men Gislaved känns lite avtändande om man tänker på julklappar. Finns ju inte mycket här om man säger så. Så är det någon som är lika sent ute som jag och är sugen på lite julklappsshopping så säg till.

Sitter och lyssnar på Fall Out Boys nya platta. Och den är riktigt bra! 6 låtar genomlyssnade och än så länge ingen nitlott. Känns ju ganska lovande. Jag sitter också och väntar på en nedladdning av en serie som jag upptäckte idag. "Crusoe" heter den och ska baseras på boken om Robinson Crusoe. Får se om det är något att ha. Någon som hört talas om den? Jag tyckte den lät lite spännande i alla fall. Så får se om det är värt att fortsätta följa.

Familjedag

Ja vilken über lugn kväll det här har blivit. Och jag kan känna att det är rätt skönt. Bara vara hemma ibland.
Har suttit och umgåtts med familjen i stort sett. Spelat När och Fjärran som jag faktiskt gick och vann! Jag vet jag är smart. Det jag alltid har sagt. Och innan idag har jag varit med mamma, morfar och min morbror och hälsat på mormor som ligger på Sahlgrenska i Göteborg. Och efter det var morfar och min morbror här och åt. Så det har varit en riktig familjedag skulle man väl kunna säga. Bara träffat folk inom släkten. Kan ju vara trevligt ibland.
Så nu ska jag faktiskt försöka underhålla mig fram till kl 02 någon gång då Madde kommer hit och sover. Hon är ute och svirrar runt. Men mysigt med nattsällskap. Saknar det faktiskt.

Julledigt

Nu var det julledigt! Det var väl ganska lagom att jobba två dagar när man kommit hem och sedan få vara ledig i 2 och en halv vecka igen. Ganska bekvämt ändå. Men det var i och för sig inte två fulla arbetsdagar heller. två 8 timmars dagar blev det. Ingen mening att gå och dra på ett ställe om man ändå inte har något att göra.
Igår jobbade jag väl ungefär en halvtimma under hela kvällen. Men vi fick ju lite mat och så igår. Smörgåstårta vilket smakade alldeles utmärkt. Och julklappar fick vi också. En klocka, en blomma, 5 par strumpor och 1000 kr i presentkort på Ica Supermarket i Smålandsstenar. Inte illa. Synd att man inte bor själv och kunde ha lite nytta av de. Så får ta och ge bort de till någon som har lite mer nytta av de.
Men nu dessa två och en halv veckor ska jag nog mest ta det lugnt. Sova och umgås med familj och vänner. Så som det borde vara under julen. Första uppdrag under ledigheten blir att inhandla lite julklappar. Kanske blir en tripp till Jönköping eller något imorgon. Vi får se.

Hemma och tillbaka i verkligheten

Jaha då är man hemma igen i vardagen. Det har verkligen varit två underbara veckor i solen! Allt har verkligen varit fantasiskt och underbart! Vädret har varit kanon även om det kanske regnade några gånger på nätterna eller någon morgon. Det har ungefär varit 30 grader varje dag vilket man inte kan klaga på.
Hotellet var så bra det kunde bli! Fanns allt man kunde tänka sig! Trevlig personal kanonfint område och allt sköttes kanonbra! Maten var hur god som helst. Buffe frukost lunch och kväll. Fanns det mesta! Frukten var helt underbar! Färsk och smakade mycket bättre än här hemma i Sverige!
Alla var väldigt trevliga även om det är väldigt hög brottslighet i landet. Det märks rätt väl när hotell och vissa butiker har vakter med shotgun och liknande vapen. Alltså inga killar man ville jävlas med. Men det kändes ju ändå säkert att hotellet hade sådana vakter. Det fanns helt enkelt inget alls att klaga på under resan.
Nu när man kommit hem så vill man bara tillbaka till solen och värmen. Inte direkt varmt och skönt här hemma. Och jag har redan börjat sakna sällskapet. Känns undeligt att inte Madde längre är hos mig hela tiden. Saknar henne väldigt mycket redan.
Jag rekomenderar alla att åka dit om ni får chansen! Och varför inte välja samma hotell som vi. Hotell Iberostar Costa Dorada. Förstklassigt hotell där ni garanterat kommer trivas! Vill ni se bilder från resan så finns det nu upplagt på Facebook.

RSS 2.0